Charlotte Wagenaar
Dressuur, training & instructie

Charlotte Wagenaar Dressage biedt dressuurinstructie en het trainen van paarden aan

Als je niet alleen zelf met meer plezier wilt paardrijden, maar ook graag wilt dat je paard meer lol heeft in het dressuurwerk, ben je bij mij aan het juiste adres. Telkens weer gaan we in de training op zoek naar de juiste balans van de juiste training en fysieke/mentale ontspanning.

Afwisseling is daarbij een van de belangrijkste onderdelen. Niet alleen in de lessen, maar in het hele management van het paard. Net zoals bij mensen is het voor veel paarden niet prettig om elke dag hetzelfde rondje te moeten rijden. Het is aan ons als ruiter om ervoor te zorgen dat de paarden de trainingen als prettig en positief beschouwen.

Vanuit de fysieke kracht en mentale weerbaarheid van het paard zullen we kijken naar de mogelijkheden. De mogelijkheden variëren van alle niveaus, van recreatieruiters tot fanatieke wedstrijdruiters. Uit mijn jarenlange ervaring als dressuuramazone en -instructrice blijkt dat paarden die mentaal sterk zijn, ook fysiek zich veel beter houden. Deze sterke paarden creëer je niet alleen in de rijbaan, maar ook door middel van een afwisselend sprongetje, een ontspannen bosrit en natuurlijk ruim voldoende weidegang.

Met deze visie train en manage ik al jaren met volle overtuiging mijn eigen paarden tot en met Lichte Tour-niveau. Ik haal er erg veel plezier mijn manier over te dragen op mijn leerlingen en trainingspaarden. 


Mijn huidige aanbod:

  • Geven van instructie op locatie
  • Rijden van paarden op locatie, frequentie kan in overleg
  • In training zetten van je paard, van licht zadelmak tot en met Lichte Tour niveau (beschikbaarheid in overleg)
  • Uitbrengen op wedstrijden/IBOP/etc
  • KNHS jurylid B/L

 


Charlotte Wagenaar dressuur dressage feyenoord paarden paardensport